Příprava slámových vín z ročníku 2015 pro lisování vrcholí

V těchto dnech vrcholí příprava vybraných hroznů odrůd Pálava, Hibernal a Rulandské šedé na slámová vína VINAŘSTVÍ LEDNICE ANNOVINO

Vysychání hroznů probíhá minimálně 3 měsíce v prostorách barokní sýpky Mendelovy univerzity v tzv. dřevěných postýlkách s drátěným roštem. Přirozená cukernatost hroznů se tak pozvolna zvýší až na 40 stupňů normalizovaného moštoměru.

14. ledna jsme lisovali Rulandu a Hibernal. Panenská Pálava je stále ve vinařské postýlce.

 

zpět

home napište nám





Registrovat
Zapomenuté heslo
Napište nám




VINAŘSTVÍ LEDNICE ANNOVINO, Nejdecká 714, 691 44 Lednice – www.vinarstvilednice.cz, provozovatel Valtického Podzemí
Valtické Podzemí, Vinařská č.ev.47, 691 42 Valtice, www.valtickepodzemi.cz