Kvasné nápoje z Lednice - 4 měsíce pro Vaše zdraví

Tisková zpráva - léto 2014:

Tisková konference Kvasné nápoje - Svatováclavská vinice Villa Richter :

Čtyři měsíce zdravých kvasných nápojů z Lednice!

Unikátní program zdravých kvasných nápojů přináší VINAŘSTVÍ CHATEAU LEDNICE. Od 1. srpna do 30. listopadu je možné vyrábět a prodávat částečně zkvašené ovocné mošty a burčáky. Ledničtí vinaři toto období prodloužili díky Višňáku, jedinečnému kvasnému nápoji z Lednice, který je pravou sezónní krajovou specialitou navazující na tamní tradici. Višňák a jiné kvasné nápoje jsou kvalitní i mimo vinařství prostřednictvím unikátního patentovaného chladicího zařízení, které navíc umožňuje každému zákazníkovi určit si čas a stupeň prokvašení, tzv. vrchol, podle svého. Na prodej Višňáku plynule naváže po 15. srpnu další lednická specialita –Bobulák, což je částečně zkvašený hroznový mošt připravený z vyzrálých hroznů vinohradů Evropské unie. Na burčák, který je chuťově k nerozeznání, si musí zákazníci počkat až do poloviny září.
Burčák z moravských hroznů nabízí Ledničtí až po vyzrání hroznů, to je až po polovině září. Odborníci i laici se shodují, že tyto nápoje chutnají podle toho, z jakých hroznů a jakou technologií byly vyrobeny, ne podle původu hroznů. Pro někoho paradoxně mohou mít první moravské burčáky nižší kvalitu a horší chuťové vlastnosti než částečně zkvašené hroznové mošty vyrobené z vyzrálých hroznů vinohradů jižnějších sousedů z Evropské unie.

StylNejnovější výzkumy potvrdily výrazné zdravotní benefity kvasných nápojů, které zpečeťují ono známé a pravdivé – kvasných nápojů bychom měli v průběhu nadcházejícího podzimu vypít minimálně tolik, kolik máme krve!


Pozoruhodný fenomén – výzkumy ukázaly, že lidské tělo dokáže mnohem lépe využívat a vstřebávat vitamíny a další cenné látky z kvasných nápojů než z nealkoholických šťáv.(To znají například sloni a některé druhy ptáků, kteří s oblibou konzumují nakvašené ovoce, které jim dělá dobře hned dvakrát…)

Toto téma podrobně probrali na tiskové konferenci ve Svatováclavské vinici Villa Richter Ing. Irena Kolouchová, Ph.D., lektorka VŠCHT, a gastroenterolog MUDr. Daniel Hovorka.

Zdravé kvasné nápoje pokřtili baletní mistr a herec Vlastimil Harapes, MUDr. Ivana Němečková – lékařka ORL a estetické medicíny – a herečka Veronika Arichteva. Křtem a tiskovou konferencí provázel Lukáš Langmajer.


Višňák z Lednice („burčák z višní“) – zdravý kvasný nápoj, který stojí za vyzkoušení (letní „aktimel z ovoce“)

Bobulák z Lednice – kvalitní chlazený částečně zkvašený hroznový mošt připravený z vyzrálých hroznů vybraných hroznů Evropské unie

Burčák z Lednice (z moravských hroznů) – letos bude v prodeji z vybraných odrůd po 15. září.

 Mediální výstupy :

Styl

Style magazín III.: http://www.stylemagazin.cz/index.php/gastronomie-a-restaurace/napoje-a-koktejly/4323-kvasne-napoje-pro-zdravi-viak-bobulak-a-burak

6.       Střípky ze společnosti: http://www.ibestof.cz/stripky-ze-spolecnosti/krest-kvasnych-napoju-z-lednice-uvedli-rovnou-dva-langmajerove-.html

7.       Český směr I.: http://csnoviny.cz/kvasne-napoje-v-kuchyni/

8.       Český směr II.. http://csnoviny.cz/chateau-lednice-a-svatovaclavska-vinice-villa-richter/

9.       České novinky: http://www.ceskenovinky.eu/2014/08/10/ctyri-mesice-zdravych-kvasnych-napoju-z-lednice/

10.   ŽENY s.r.o.  I.: http://www.zenysro.cz/#!detail/blogy/6631/Za-mladistvou-pleti-a-zdravymi-cevami-pres-kvasne-napoje-z-Chateau-Lednice

11.   Menstyle: http://www.menstyle.cz/idealni-recepty-pro-muze-prinasi-vinarstvi-chateau-lednice.html

12.   ŽENY s.r.o. II: http://www.zenysro.cz/cs#!detail/uvar/6634/Jak-uplatnit-sezonni-kvasne-napoje-v-kuchyni  

13.   SUPER.CZ: http://www.super.cz/284462-hvezda-bobuli-a-sanitky-se-pochlubila-krasnou-rodinkou-tohle-je-synek-mladeho-langose.html

14.   Ekonom: oscanovaná příloha

15.   Byzmag I.: příloha PDF

16.   ProFashion I.: příloha PDF

17.   ProFashion II.:  příloha PDF

18.   Sedmička: http://www.tyden.cz/rubriky/lukas-langmajer-ukazal-rodinku-idylka-jako-ve-filmu_314906.html#.U-iCsuN_v6Y

19.   Celebrity net: http://www.celebritynet.cz/clanek/95406/hvezda-bobuli-a-sanitky-se-pochlubila-krasnou-rodinkou-tohle-je-synek-mladeho-langose

20.   Týden: http://www.tyden.cz/rubriky/milovnice-vina-veronika-arichteva-si-debuzirovala-ve-vinohradu-s-vencem-na-hlave_314927.html#.U-iEf-N_v6Y

21.   Časopis Story: http://www.story.cz/prispevky/neni-langmajer-jako-langmajer-2094/#.U-payON_v6Y

22.   ISIFA: http://www.isifa.com/reportage_ed.php?repid=1082959

23.   Pražský patriot: http://www.prazskypatriot.cz/visnak-uz-je-v-praze-a-kdy-se-letos-v-metropoli-objevi-prvni-burcak/

24.   Rozhledna: http://webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=14324

25.   Best of: http://www.ibestof.cz/stripky-ze-spolecnosti/mudr.-ivana-nemeckova-zna-mnoho-zpusobu-jak-dosahnout-krasne-pleti-a-jeden-vam-prozradime.html

26.   Za kulturou: http://www.zakulturou.cz/gastronomie/ctyri-mesice-zdravych-kvasnych-napoju-z-lednice!.html

27.   Foto turistika: http://www.fototuristika.cz/article/detail/413?title=Zdrav%C3%BD+program%2C+kter%C3%BD+v%C3%A1s+roztan%C4%8D%C3%AD%2C+tvrd%C3%AD+Vlastimil+Harapes

28.   http://www.spacities.com/cz/clanek/kvasne-napoje-jsou-zdrojem-vitaminu

Kvasné nápoje můžete skvěle uplatnit v kuchyni
 

Vinařství Chateau Lednice a Villa Richter, kde byly produkty poprvé představeny veřejnosti, poukázaly na zajímavé využití českého a moravského fenoménu, jimiž jsou kvasné nápoje – jmenovitě Višňák, Bobulák a Burčák, také v kuchyni.

Burčák je vyhlášenou sezónní specialitou zejména Moravy a umožňuje opravdu originální začlenění do našeho života a sezónních jídel. Sladký burčák na počátku kvasného procesu je možné pít i jako vynikající snídaňový zdraví prospěšný nápoj. Burčák můžeme při vaření používat všude tam, kde přikyselujeme a přislazujeme pokrmy, tedy například do svíčkových nebo rajských omáček, různých dipů. Můžeme vyzkoušet i originální burčákové omáčky na přelití buchtiček (buchtičky s burčákovým šodó) či různě upravovaných mas. Velmi zajímavá je i burčáková polévka s čerstvým ovocem (jablka, hrušky, švestky). Tím, že burčák obsahuje množství aktivních bublinek oxidu uhličitého, jej lze s úspěchem využít místo kypřicího prášku do nejrůznějších těst pro přípravu moučníků a bábovek.

 Vyzkoušet můžeme opravdu všechno. Buďto kombinace sladkého se sladkým (tedy s moučníky, dortíky a podobně), nebo můžeme využít toho, že burčák obsahuje živou přírodní a šťavnatou kyselinku, a zapíjet jím i nesladké a masité pokrmy. Burčák zde vhodným způsobem podpoří chuť k jídlu a probíhající trávení. Takovéto snoubení bylo třeba zcela běžné za první republiky i za Rakouska-Uherska například v Prešpurku (Bratislavě) ve vyhlášených výletních restauracích, kde jej kombinovali se sezónními pokrmy připravenými z hub a letní zeleniny (rajčat, paprik a podobně). A necháme-li kvasné nápoje dojít do stadia tzv. řezáku, skvěle proříznou i různé masové pečínky včetně kachen a posvícenských husí.

A co chutnalo nejvíce na Svatováclavské vinici? Místní specialita vepřová žebírka s višňákovým přelivem. Vyzkoušejte i Vy něco originálního z vynikajících sezónních nápojů nebo některý z vyzkoušených receptů, které přikládáme!

 

home napište nám





Registrovat
Zapomenuté heslo
Napište nám



RULANDSKÉ ŠEDÉ 2015
15224

149,00 Kč




Naše značky




Doporučujeme
Kitl
Valtické podzemí na Facebooku
vína z moravy
Král vín

cyklisté vítáni

Valtice hlavní město vína

kudyznudy.cz

www.abc-hotel.cz

ABC - UBYTOVÁNÍ
CESTOVÁNÍ - DOVOLENÁ


CHATY A CHALUPY
www.chatatour.cz


VINAŘSTVÍ LEDNICE ANNOVINO, Nejdecká 714, 691 44 Lednice – www.vinarstvilednice.cz, provozovatel Valtického Podzemí
Valtické Podzemí, Vinařská č.ev.47, 691 42 Valtice, www.valtickepodzemi.cz

Prodej raket pro tenis a badminton, sportovní vybavení pro tenis značky Babolat. Kvalitní nástroje od značky Stihl. Promax service nabízí profesionální úklid.